VELİ HİZMETLERİ

KARŞILAMA MESAJI

DEĞERLİ VELİMİZ ;

Çocuklarımız iyi bir eğitim alırken bizler de işbirliği içerisinde onlara daha faydalı olabilmek adına, bazı şeyleri beraberce yapmamız gerektiğini düşündük.
Sizlere okulumuzla ilgili kendimizi anlatan ufak notlar aldık. Buradaki amaç çocuğumuzun en sağlıklı ve güvenilir şekilde eğitim almasıdır.
Öncelikle şunu unutmayalım SORUNLU ÇOCUK YOKTUR, SORUNLU ANA-BABA VE EĞİTİMCİ TUTUMU VARDIR. Lütfen çocuklarımızı günah keçisi yapmayalım ya da tanrılaştırarak eğitilmez kılmayalım. İnsan eğitim ile istenilen olumlu davranışları kazanabilir. Eğitim kurumları bu yüzden vardır ama veli ile işbirliği olmadan hiçbir eğitim kurumu bir davranış değişikliği gerçekleştiremez. Bu yüzden okul-aile işbirliği çok önemlidir. Ayrıca çocuklarımız bizlerin yaşam projesi ya da hayata dair ev ödevimiz değil, doğuştan bir takım yetenek ve özellikler ile dünyaya gelen bizden farklı bireylerdir. Bir çocuk sahip olduğu özellikler ile kabul edilip eğitime tabi tutulursa gelişip yetkin bir birey olabilir. Yoksa anne-babanın hayal ettiği ya da olmak isteyip de olamadığı ideallerini gerçekleştirmek için var olmamıştır. Anne-baba ve eğitimcilerin yapması gereken en doğru davranış, çocuğu gözlemleyerek sahip olduğu yetenekleri keşfedip ona bu alanlarda destek olmaktır. Ama bu yapılırken çocuk asla zorlanmamalıdır.
Diğer bir konu ise ÇOCUKLAR SÖYLENENİ DEĞİL GÖRDÜKLERİNİ UYGULARLAR. BU YÜZDEN ÇOCUĞUMUZUN NASIL OLMASI İSTİYORSAK ÖYLE OLMAK ZORUNDAYIZ.

Sevgiler,

ATAŞEHİR EKOL REGGIO EMILIA ANAOKULU