ONLINE KAYIT

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAŞEHİR EKOL REGGIO EMILIA ANAOKULU
ÖĞRENCİ KAYIT KABUL ŞARTLARI

OKULUMUZA İLK KEZ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLER
Okulumuza kayıt yaptırmak isteyen adaylar, halkla ilişkiler sorumlusu eşliğinde başvuru formunu doldurup, görüşme tarihini ve saatini öğrenirler.

Anaokuluna kaydı yapılacak öğrenciler, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik servisinin uyguladığı, öğrenci tanıma çalışması ile yaşının gelişim özellikleri yönünden değerlendirilir. Değerlendirme sonunda psikolojik danışman, velinin çocuğu ile ilgili görüşlerini alarak, öğrencinin bilişsel, sosyal-duygusal ve psikomotor yönden güçlü olduğu ya da geliştirilmeye ihtiyaç duyulan noktaları veliye aktarır. Öğrencide geliştirilmesi gereken alanların nasıl desteklenebileceği ile ilgili önerilerde bulunur. Bu çalışma yaklaşık 40 dakikalık bir süreci kapsar. Sonrasında kontenjan dahilinde kayıt gerçekleştirilir. ATAŞEHİR EKOL REGGIO EMILIA ANAOKULU’na öğrenci kayıtlarında bölge şartı aranmaz.

ATAŞEHİR EKOL REGGIO EMILIA ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN KAYIT YENİLEMESİ
Okulumuzda yapılacak kayıt yenileme başvurularında ATAŞEHİR EKOL REGGIO EMILIA ANAOKULU öğrencilerine öncelik tanınır. Okulumuz öğrencilerine kayıt yenileme için belirlenen son tarihten (her yıl mayıs ayının ilk haftası) sonra başvuran öğrencilerin kayıtları kontenjan dahilinde gerçekleşir.

Kayıt yenilemede, öğrenciye yıl içerisinde uygulanan “ Gelişim Tarama Envanteri” sonuçları ve öğretmen gözlem değerlendirme raporları dikkate alınır.

YAŞ GRUPLARIMIZ
5 yaş - 60-72 aylık Okul öncesi hazırlık sınıfı
4 yaş - 48-60 aylık
3 yaş - 36-48 aylık
2 yaş - 24-36 aylık
18-24 aylık Oyun grubu programımız için görüşülmesi gerekmektedir.

• Küçük yaş gruplarımız için yarım gün programımız bulunmaktadır.
  • İlk kez okulla tanışan küçük yaş çocuklarımız, uyum sağlayana kadar oryantasyon sınıfında birebir eğitime tabi tutulmaktadır.

KAYIT SÜRECİ
Kayıt işlemleri öğrencinin velisi tarafından gerçekleştirilip “Kayıt İçin Gerekli Evraklar” muhasebe birimine teslim edilir. Muhasebe biriminde belirlenen yıllık ödeme planına ve öğrenci ücretleri tahsil prosedürüne göre kesin kayıt işlemi gerçekleştirilir.

Erken kayıt indiriminden yararlanarak, ön kayıt yaptıran öğrenciler için toplam ücretin %10’u kadar minimum ödeme yapılır. Kayıt işlemi kesinleştikten sonra bu tutar ilk taksit olarak kabul edilir. Kayıt iptali halinde bu tutar iade edilmez. Ödemeler önceki yılın son taksit bitiminden sonra başlar. Taksitlendirmeler, eğitim öğretim yılını aşmamak koşulu ile velinin istediği miktar ve sürelere uygun olarak düzenlenir.