KADROMUZ

BEHİYE SAKAOĞLU
Kurucu Sorumlu Müdür
Pedagog, PDR ve Aile Danışmalığı Uzmanı

Bireysel Eğitim Yöntemi ile Yetenekleri Keşf Edip Geleceğin Liderlerini Yetiştiriyoruz.
ATAŞEHİR EKOL REGGİO EMİLİA ANAOKULU
Ekim 2010 – Şu Anda (6 yıl 6 ay)
Ataşehir Ekol Reggio Emilia Anaokulu'na Hoş Geldiniz...
Ataşehir Ekol Reggio Emilia Anaokulu ile Eğitimde Farkı Yakalayın
Eğitim, uzun araştırmalar sonucu ortaya çıkan bilimsel çalışmalara dayalı uzmanlık isteyen bir iştir. Moda, anlık ve bilimsel çalışmalara dayanmayan uygulamalarla kalıcı ve etkili sonuçlar elde edilemez. Eğitimde modasal yaklaşımlar değil bilimsel yaklaşımlara yer verilmelidir.
Ekol Anaokulu daha kaliteli, daha çağdaş eğitim arayışı içerisinde olan, veli ve öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla kurulmuş bir eğitim kurumudur.
Ekol Anaokulu dersliklerini 12-16 öğrenciyle sınırlandıran, konusunda uzman, pedagojik yeterlilikleri üst seviyede olan, eğitim teknolojilerine ve Reggio Emilia sistemine hakim öğretmen kadrosuyla hizmet veren, bir eğitim kurumudur. Kurumumuzda eğitim programları hazırlanırken çocuğun doğası ve dinlenme ihtiyacı göz önünde bulundurulmakta, öğrenciler "birey"​ olarak değerlendirilmekte ve bireye özgü çözümler geliştirilmektedir. Öğrencilerinin zamanlarını akademik ve sosyal olarak "anlamlı" kılmayı hedefleyen ve bu doğrultuda hizmet veren bir eğitim kurumu olarak hedeflerine doğru yürümektedir. Okulumuzda sınıflarımız 12-18 arasında kontejanlardan oluşmakta olup her sınıfta bir lider, bir de yardımcı öğretmen bulunmaktadır. Çocuklarımıza haftada 2 gün profesyonel ritmik cimnastik dersi, bunun yanı sıra haftada iki gün yüzme ve binicilik dersi ve de anadilini düzgün konuşabilmesi için diksiyon dersi verilmektedir. Ayrıca her gün tam gün ingilizce eğitimi, yanı sıra doğa yürüyüşleri, sebze dikimi ve hayvan bakımı, ev işi çalışması gibi gerçek yaşama hazırlayan; yaparak, yaşayarak öğrenilen duvarsız eğitim uygulaması yapılmaktadır. Matematik eğitimi içinse Reggio Emilia sisteminin öngördüğü matematik araçları kullanılarak özel matematik saatlerinde verilmektedir. Reggio Emilia sistemin zorunlu kıldığı sanat atölyelerimiz de sanat etkinlikleri, çocuğun tercihi doğrultusunda Scamper yöntemi ile uygulanmaktadır.

Child Develeopment and Education
ATAŞEHİR EKOL REGGİO EMİLiA ANAOKULU